DESPRE EVENIMENT

Platforma TeamUp4Change înseamnă o conferință cu vorbitori excepționali, un training de 6 săptămâni cu experți din domeniile: Programare web; Grafică; Copywriting; HR; Media (filmare, montaj); PR și Publicitate; și un Hackaton. În 24 de ore, echipele de studenți formate și antrenate în perioada de 6 săptămâni vor lucra sub îndrumarea unui project manager la implementarea și lansarea unui site care va sugera studenților carierele pe care le-ar putea urma după facultate, în ce procent e pregătit CV-ul lor pentru a fi eligibili pentru o slujba entry-level in cariera respectivă și de asemenea site-ul va pune la dispoziție proiecte de practică și internship-uri în firme din domeniul respectiv.

#TeamUp4Change va avea 3 etape:

Prima etapă – Conferința #TeamUp4Change – 4 Martie

Studenții vor fi invitați să participe la workshop-urile despre Leadership, Managementul Schimbarii și Lucru în echipă. Iată câteva teme: Leading through influence; Leading difficult people; Leading a team to success; Abilities that will make you excell at work.

Vorbitorii principali:

Todd Geist – recent retras din activitatea de 30 de ani de la Procter&Gamble unde a dezvoltat și supervizat programul de Leadership Development al organizației de Finance & Accounting a P&G Global.

Scott Liston fost CFO al unui start-up din Michigan, după 22 de ani de cariera in P&G unde a oferit leadership financiar pentru presedinți și vicepreședinți de divizii ai Procter&Gamble. În prezent este unul dintre cei 3 membri ai panel-ului care recomandă finanțări pentru antreprenorii care aduc pe piață tehnologiile bazate pe cercetările universităților din Ohio.

A doua etapă  – pregătirea Hackaton-ului – perioada 6 martie – 21 aprilie
În această perioadă vor fi traininguri săptămânale. Studenții participanți vor pregăti Hackatonul împărțiți pe următoarele departamente: Programare web; Grafică; Copywriting; HR; Media (filmare, montaj); PR și Publicitate.

A treia etapă – Hackaton #TeamUp4Change – 22 Aprilie 

În 24 de ore, echipele de studenți formate și antrenate în perioada de 6 săptămâni vor lucra sub îndrumarea unui project manager la implementarea și lansarea unui site care va sugera studenților carierele pe care le-ar putea urma după facultate, în ce procent e pregătit CV-ul lor pentru a fi eligibili pentru o slujba entry-level in cariera respectivă și de asemenea site-ul va pune la dispoziție proiecte de practică și internship-uri în firme din domeniul respectiv.

Ex: Un student la Phihologie poate să aplice pentru 2 saptămâni într-o fundație care lucrează cu copiii cu autism sau unui student la Arte să aplice pentru un ”job” care presupune design-u unei broșuri pentru un ONG sau pentru ”job”-uri similare propuse de companii.